
در حال حاضر با توجه به نوع فعالیت بخش کنسولی سفارت آلمان در ایران و نامشخص بودن زمان انتظار مصاحبه جهت دریافت ویزاهای بلند مدت، برنامهریزی برای مهاجرت به آلمان از طریق ایران بسیار دشوار شده است. برای مثال زمان انتظار حدودی برای اخذ ویزای دانشجویی حدوداً 22 ماه تخمین زده میشود که بسیار زیاد بوده و برنامهریزی برای مهاجرت را سخت میکند. از طرفی با توجه به سیاستهای خارجی حال حاضر ایران، متاسفانه شاهد سیر نزولی ویزاهای صادر شده برای حوزهی شینگن هستیم. در حقیقت شانس دریافت ویزا از طریق ایران نسبت به سایر کشورها کمتر شده است. همین امر سبب شده کسانی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند، به فکر اخذ ویزا از یک کشور سوم بیفتاند. اخذ ویزای ملی آلمان از طریق ترکیه، یکی از راهحلهای مناسب برای مهاجرت به خاک آلمان به حساب میآید.
ویزای ملی آلمان چیست؟
ویزای ملی یا روادید ملی، همان روادید ورود برای اقامت بلندمدت به کشور آلمان میباشد. این روادید برای اقامتهای بیش از سه ماه و با هدفی خاص در قانون پیشبینی شده و صادر میگردد. این نوع روادید معمولاً برای مدتی مشخص، در برخی موارد خاص تا یک سال، صادر میشود. بسته به هدف از اقامت، میبایست پس از ورود به آلمان، مجوز اقامت آلمان درخواست گردد. برای اتباع خارجی جهت اقامت بیش از سه ماه و یا اقامت همراه با اشتغال و فعالیت کاری، اصولاً الزام روادید وجود دارد. موارد استثنا عبارتند از اتباع کشورهای عضو اتحادیه اروپا، اتباع کشورهای منطقه اقتصادی اروپا و اتباع کشور سویس.
چرا افراد کشور ترکیه را به عنوان کشور سوم انتخاب میکنند؟
همانطور که میدانیم، ورود به کشور ترکیه نیاز به طی کردن هیچ مراحل و مراتب قانونی خاصی ندارد. شما هر زمان که اراده کنید با خریدن یک بلیط میتوانید وارد کشور ترکیه شوید. از طرفی دریافت اقامت موقت در کشور ترکیه نیز بسیار آسان است. شما میتوانید با اجارهی یک سالهی یک خانه در ترکیه، اقامت یک سالهی این کشور را به راحتی دریافت کنید. نکتهی مهم دیگر آن است که هزینههای زندگی در کشور ترکیه نسبتا پایین است. یعنی با حدود 400 دلار در ماه، شما میتوانید هزینههای زندگی خود را بپردازید.
دلایل دیگری نیز وجود دارند که باعث میشود هموطنان ابرانی ما این کشور را به عنوان کشور سوم انتخاب کنند.
- اکثریت ایرانیان تا حدی با زبان ترکی آشنا هستند و برقراری ارتباطات روزمره در کشور ترکیه برایشان آسانتر است
- کشور ترکیه به جهت فواصل جغرافیا به ایران نزدیک است و در صورت لزوم میتوانید به سرعت و به راحتی بین دو کشور سفر کنید
- امکانات یادگیری زبان آلمانی در هر سطحی از A1 تا C2 در ترکیه فراهم است و شما میتوانید در مدت زمان اقامت موقت روی زبان آلمانی خود کار کنید.
چه زمانی میتوانم به عنوان یک شهروند غیرترک درخواست ویزای ملی آلمان در ترکیه را بدهم؟
بر اساس قانون مهاجرت اتحادیهی اروپا اگر فردی شهروند کشوری مانند ایران باشد و بخواهد از یک کشور دیگر مثلا ترکیه درخواست ویزا بدهد، میبایست حداقل اقامت یک سالهی کشور ترکیه یا همان کشور سوم را داشته باشد. بنابراین اگر شما اقامت عادی ترکیه را داشته باشید، میتوانید به سفارت آلمان درخواست ویزای ملی بدهید. اقامت عادی به معنای آن است که شما اقامت موقت و یک سالهی کشور ترکیه را داشته باشید و حداقل شش ماه محل اصلی زندگی شما ترکیه باشد و در این مدت سفر طولانی نداشته باشید. در این صورت شما مقیم عادی ترکیه حساب میشوید و میتوانید برای درخواست ویزای ملی آلمان را از طریق سفارت آلمان در ترکیه اقدام نمایید.
برای اخذ ویزای بلندمدت آلمان از طریق ترکیه از کجا شروع کنم؟
پس از آن که تمام جوانب کار را سنجیدید و تصمیمتان مبنی بر مهاجرت به آلمان از طریق ترکیه قطعی شد، میتوانید بدون ویزا و تنها با تهیهی یک بلیط زمینی یا هوایی به ترکیه بروید. در آنجا به دنبال یک خانهی مناسب جهت اقامت یک سالهی خود باشید و پس از پیدا کردن مورد مناسب، قرارداد اجارهی یک ساله را با صاحب ملک ببندید. در نظر داشته باشید که این قرارداد حتما باید به صورت رسمی باشد. بعد از آن به یکی از دفاتر بیمهی ترکیه بروید و خودتان را به مدت یک سال در این کشور بیمه کنید.
پس از انجام تمام و کمال مراحل فوق، حال میتوانید با مدارک خود به ادارهی مهاجرت ترکیه مراجعه کرده و درخواست گرفتن وقت مصاحبه جهت اخذ اقامت یک سالهی ترکیه را داشته باشید. چند روز الی چند هقته بعد از مصاحبه، کارت اقامت یک سالهی شما در ترکیه به محل سکونتتان در این کشور ارسال خواهد شد.
این نکتهی بسیار مهم را در نظر داشته باشید که سفارت آلمان آن 6 ماه اقامت شما را از زمان صدور کارت اقامت شما محاسبه میکند نه از زمان ورود شما به خاک ترکیه.
کدام شهر ترکیه را برای اقامت موقت و دریافت ویزای آلمان انتخاب کنم؟
کشور آلمان در 4 شهر کشور ترکیه، سفارتخانهی رسمی دارد. این شهرها عبارتند از:
- استانبول
- آنکارا
- ازمیر
- آنتالیا
شما در هر شهری که اقامت داشته باشید، برای انجام مصاحبه و گرفتن ویزای ملی آلمان میبایست به یکی از این 4 شهر که به محل اقامتتان نزدیکتر است مراجعه کنید. همانطور که پیش از این گفتیم، یکی از اصلیترین دلایلی که افراد انتخاب میکنند به جای درخواست ویزا از ایران، از ترکیه درخواست دهند، زمان است. شهر استانبول یکی از شلوغترین و پرجمعیتترین شهرهای ترکیه است و از این رو زمان انتظار برای مصاحبه و گرفتن جواب طولانی است. به همین دلیل به شما توصیه میکنیم که اقامت موقت در این شهر و مراجعه به سفارت آلمان در استانبول را الویت آخر خود قرار دهید.
به جهت امکانات و امنیت برای دانشجویان سه شهر آنکارا، ازمیر و آنتالیا نسبتا مناسب هستند. به این نکته نیز توجه داشته باشید که شما اگر در هر یک از این 4 شهر اقامت داشته باشید میبایست به کنسولگری همان شهر مراجعه کنید و کنسولگری سه شهر دیگر مدارک شما را نمیپذیرند. همچنین اگر در هر شهری به جز این 4 شهر زندگی میکنید، میبایست به نزدیکترین این 4 شهر مراجعه کنید. با این اوصاف بهترین کار این است که شما با توجه به شرایط خود یکی از سه شهر آنکارا، ازمیر و آنتالیا را انتخاب نمایید.
در ترکیه چگونه برای مصاحبه در سفارت آلمان وقت بگیرم؟
برای گرفتن وقت مصاحبه از سفارت آلمان در ترکیه نیاز به تلاش خاصی مانند آنچه در ایران شاهد آن هستیم، ندارید. سایت سفارت همواره باز است و شما میتوانید از این طریق مراحل گرفتن وقت مصاحبه و دریافت ویزا را دنبال کنید.
از زمان اقدام چه مدت طول میکشد تا به من وقت مصاحبه بدهند؟
زمان انتظار برای مصاحبه در هر شهر متفاوت است. همانطور که پیشتر گفتیم با توجه به این که استانبول شهر شلوغی است و تعداد متقاضیان بیشتری دارد، زمان انتظار برای مصاحبه در این شهر بیشتر است. اما به طور کلی میتوانید زمان دقیق انتظار برای مصاحبه را از سایت سفارت آلمان در ترکیه متوجه شوید.
تجربهی افراد تا کنون نشان داده که زمان انتظار برای مصاحبه در سفارت آلمان در ترکیه جهت اخذ ویزای دانشجویی بیشتر از یک ماه طول نمیکشد. همچنین معمولا بعد از انجام مصاحبه و تشکیل پرونده در کنسولگری آلمان بین یک تا دو ماه طول میکشد تا ویزای ملی آلمان شما صادر شود.
زمان مصاحبه در سفارت آلمان در ترکیه چه مدارکی باید به همراه داشته باشم؟
مدارکی که برای اخذ ویزای ملی آلمان باید تحویل دهید، در تمام کشورها یکسان است. در واقع شما همان مدارکی را که برای اخذ ویزا در ایران آماده کردید، به کنسولگری آلمان در ترکیه ارائه میکنید. به علاوه شما به یک نامهی تمکن مالی نیز نیاز دارید. شما باید قبل از مراجعه به سفارت برای مصاحبه، در یکی از بانکهای آلمان حساب باز کرده باشید و مبلغ 1023 یورو در آن سپرده داشته باشید.
دربارهی گواهی تمکن مالی بیشتر بدانید.